Fröccsözni menő. Egy valódi magyar életérzés! Fröccsözni igazán mi, magyarok tudunk és szeretünk. Ne csodálkozz, ha külföldi barátaid furcsán néznek rád. Vedd rá inkább őket, hogy kóstolják meg ők is! Biztosan sikered lesz!
Egyesítheted benne a borozást és a hidratálást is, és ez utóbbi főként nyáron kiemelten fontos. A fröccsözés igazi hungarikum, kialakulása Jedlik Ányos nevéhez fűződik, akinek kutatásai közepette jutott ideje a szódavíz feltalálására is. Az anekdota szerint a fröccs Fáy András pincéjében született meg, ahova a szüretre Vörösmarty Mihályt is meghívták, Jedlik pedig a szódavizet hozta, amelyet aztán a bor hígítására, frissebbé tételére használtak. A fröccs szót Vörösmarty találta ki.
A jó fröccs alapja a minőségi fehérbor vagy rozé, de a „piros” fröccs sem ritkaság. Mint annyi mindenben, itt sincsenek tabuk. Talán ezt igazolja vissza az is, hogy klasszikus fröccsből több mint 50-féle van – a többiről meg ne is beszéljünk…
Boros nemzet vagyunk, ez nem is kérdés. Itt az idő, hogy te is magadba szívd az alapokat elméletben és gyakorlatban is. Kóstold és tudd!